31. března 2012 22:12

SuperMartasův březen 2012

Jaký byl březen 2012 pro vás?
5/50%Dobrý
10Hlasovalo

Jak jste si mohli přečíst z Víčkova článku Víčkův březen 2012, byl to jeho historicky první článek o Víčkově měsíci. Ovšem tato změna má svůj důvod a tím je, že budu psát také články shrnující celý můj měsíc. Pojďme se tedy podívat, co se událo v SuperMartasově březnu 2012.

Doména SuperMartas.cz

15. března, resp. 16. března, jsem si koupil vlastní doménu, doménu SuperMartas.cz. Byl to pro mě určitý milník, který jsem se bál překonat, ovšem v tomto měsíci se mi to podařilo. Dále toto téma nebudu rozpitvávat, jelikož jsem o této události psal ve článku s výstižným jménem Doména SuperMartas.cz.

Nový e-mail

Ve výše zmíněném článku o mé nové doméně jste mohli hlasovat v anketě, který e-mail si mám zvolit. Tento týden v pondělí jsem se na ni podíval a nejvíce hlasů získala adresa admin@supermartas.cz, a proto jsem si ji hned založil. Registrace u Googlu nebyla nijak složitá, takže po pár minutách byla adresa funkční. Na rozdíl od Víčka jsem díky Endoře neměl problém s e-maily generovanými pomocí PHP, a tak jsem ho mohl rovnou prohlásit za svůj výchozí.

Letní čas

25. března ve 2:00 se posunul čas o hodinu dopředu a stejně jako každý rok jsme spali o hodinu méně. Když jsem ráno usedl k počítači, zděsilo mě, co jsem uviděl: v RSS čtečce (o které budu psát níže) se mi na u RSS kanálu Blogerů zdvojil veškerý obsah. Samozřejmě to bylo mou vinnou, protože jsem na Blogerech špatně udělal zjišťování, jestli je čas letní nebo zimní, a tak se i čas zimní v období s letním časem počítal jako čas letní a naopak. Na druhou stranu jsem byl rád, že se to nestalo jen Blogerům, ale i portálu Živě.cz. No, měli by to střídání letního a zimní času zrušit, přináší to akorát problémy (nejen) programátorům.

RSS čtečka

Pokud pravidelně chodíte na můj web, jistě jste si všimli, že právě pracuji na RSS čtečce, programu pro čtení RSS (a Atom) kanálů. Na tomto programu jsem začal pracovat 14. února a nyní už je téměř hotový, zbývá pouze nastavení programu a další drobnosti, jako je nápověda, ikonka, ad. Možná si říkáte, že bych takový program za tu dobu měl mít dávno hotový, opak je ale pravdou a důvodů, proč jsem na RSS čtečce nemohl dělat, bylo požehnaně. Například jsem střídavě dělal i na jiném programu, protože jsem ho hodně potřeboval (ještě teď ho nemám hotový, ale až ho později dodělám, tak ho možná i zveřejním), jeden den jsem se celý drbal s doménou (no drbal, prostě jsem vše dával do pořádku), druhý den mi zabral nastavování e-mailu, potom nějaké soutěže, do kterých se zapojuji, dnes jsem třeba neotevřel ani Visual Studio, protože jsem psal článek a dělal stále něco jiného, ... no prostě důvodů, proč jsem nemohl dělat na RSS čtečce bylo spousta. Pokud vše půjde dobře, bude RSS čtečka hotova za týden nebo dva.

Na závěr se můžete podívat, jak vypadá RSS čtečka v současné době:

RSS čtečka

Hodnocení

Celkové hodnocení
4 hlasy
Vaše hodnocení
Vyberte počet hvězdiček

Komentáře

Jméno:
Předmět:
Komentář:
  :):-|:P:D;):(8)[evil][arrow][idea][?][!]
Kontrola:
Žádné komentáře.
© 2011 - 2024 SuperMartas a Tomáš Hypeš