22. října 2011 18:49

Moje mobilní historie

Když si tak pročítám blogy různých lidí, narazím tam občas na jejich historii mobilů. Proto jsem se rozhodl napsat také svou historii. Na začátku jsem měl jen ten nejobyčejnější "šmejd", ale to myslím, že všichni, nyní už mám "trošku lepší" mobil. No, posuďte sami.

Siemens C30

Siemens C30

Když jsem byl ještě hodně malý, zdědil jsem po své nevlastní sestře dříve parádní mobil. Byl to Siemens C30. Hodně se mi líbilo, že měl červené podsvícení. Tu dobu mi ještě rodiče nechtěli kupovat SIM-kartu a tak jsem si s ním jen tak hrál. Hrál tehdy znamenalo mačkal čísla a zkoušel vytáčet. Samozřejmě většina čísel nešla (nebyla tam SIM), ale přesto jsem si zavolal. Náhodou jsem tam totiž vytočil číslo 112, na které SIM-karta není třeba. Párkrát jsem to opakoval, ale pak mě to omrzelo a za nedlouho si můj děda koupil nový mobil...

Nokia 5110

Nokia 5110

Když si děda koupil nový mobil, zdědil jsem jeho starý mobil, Nokii 5110. To jsem si myslel, že mám nejlepší mobil na světě a nechtěl jsem ho za nic jiného vyměnit. SIM-kartu jsem v něm ještě neměl, ale na 112 jsem už nevolal. Byly tam taky takové ty jednoduché hry, nejvíce si pamatuji na hada, kde sbíráte body tím, že sežerete jídlo.

Siemens MT50

Siemens MT50

Když si můj táta koupil nový mobil, samozřejmě jsem podědil jeho starý. Byl to Siemens MT50. Hodně se mi líbil kvůli modrému podsvícení a také jedné hře - Morhuhn. Ano, byl to černobílý mobil, ale skutečně tam tato hra byla. Létaly tam slepice a já je křížkem střílel. To bylo pro mě něco. Dokázal jsem si s tím hrát hodiny.

Sony Ericsson K700i

Sony Ericsson K700i

Po nějaké době si můj táta koupil další mobil a já zdědil jeho starý mobil, tentokrát můj první barevný. Byl to Sony Ericsson K700i. To už jsem byl opravdu hrdý na to, že ho mám, protože měl už moderní technologie, např.: bluetooth, infraport a podporoval Java hry. Dlouhou dobu jsem byl rád, ale po čase mi přestávala stačit paměť, která činila pouhých 40 MB a já toužil po nečem novém. Taky joystick na tom nebyl moc dobře, moc nefungoval. Ještě jediná jeho výhoda byla, že měl led-diodu, ale to nebylo nic převratného. Chtěl jsem nový mobil, ale asi už víte, jak to dopadlo...

Nokia 6300

Nokia 6300

Mým dalším poděděným mobilem byla Nokie 6300. Tento mobil používám na volání a další účely dodnes a jsem s ním spokojen. Už jen proto, že podporuje microSD karty do 2 GB, má kvalitnější foťák, než můj předchozí mobil a můžu ho k PC připojit pomocí USB. Ano, je dobrý, na volání stačí, ale dnes už jsou moderní "dotykáče". Co myslíte, že jsem podědil jako poslední mobil?

HTC Hero

HTC Hero

Mým posledním mobilem je HTC Hero, můj první "dotykáč". Jsem s ním nadmíru spokojen, ale nepoužívám ho na volání, nýbrž jako jakousi "hračku". Jeho operační systém je Android a proto nabízí obrovské množství aplikací a her, které jsou tisíckrát lepší, než ty javovské. Taky má další obrovskou výhodu a to Wi-fi. Díky tomu mohu na internet, i když je obsazeno PC i notebook. Jak si můžete přečíst, v mém profilu mám napsáno, že mezi mé záliby patří geocaching. Je to díky tomuto mobilu, který má i GPS. S geocachingem jsem začal letos, 29. srpna, kdy jsem tento mobil zdědil. Na android marketu jsem si našel aplikaci na geocaching - c:geo a hned jsem začal hledat v blízkosti svého bydliště. A našel jsem!

V současné době bych chtěl jedině dotykáč, který bude mít lepší procesor, protože můj současný mobil na některé skvělé hry nestačí a seká se. Třeba velmi populární hra, Angry birds, se seká natolik, že se nedá hrát. Škoda. Přes tuto drobnou "chybičku" jsem se svým mobilem velmi spokojen a nevyměnil bych ho za nic jiného.

Hodnocení

Celkové hodnocení
7 hlasů
Vaše hodnocení
Vyberte počet hvězdiček

Komentáře

Jméno:
Předmět:
Komentář:
  :):-|:P:D;):(8)[evil][arrow][idea][?][!]
Kontrola:

31.10.2011 18:40:10 Re: Mobil

Pokud myslíš Sony Ericsson Xperia Neo, tak tu má můj táta. Je to opravdu nadupaný mobil, výborná grafika, procesor skvělý a jdou na něm spustit i hry, které na mém HTC spustit nelze nebo se strašně sekají. Třeba podedím :-D

SuperMartas
0
0

31.10.2011 18:37:41 Re: Moblní historie

Drvaco, na http://geocaching.com/ jsem pod nickem PCMartas, stejně jako PCMartas@gmail.com, protože všechny ostatní mou oblíbené přezdívky byly již obsazeny.
http://www.geocaching.com/profile/?guid=650dafa8-9759-4218-82aa-28299a3dc51a

SuperMartas
0
0

26.10.2011 14:22:05 Mobil

Ja mám akurát sony erricson Xpreiu a som nadmieru spokojní ... Dal som si doň najlepší android 2.3.7 :)

Well
0
0

23.10.2011 22:31:50 Moja mobilná história

Čo sa týka mňa, a mojej histórie, môj prvý mobil bol Siemens A55. Dostal som ho od staršieho brata, keď som bol druhák na ZŠ. Bol ale bez SIM-ky - mobil nebol ani len schopný zachytiť sieť. Stále ale ponúkal hodiny, budík, hry a iné... Stále ale nechýbala hláška "Vložte SIM kartu".
Ten druhý bolo pekné červené véčko, od toho istého brata. Jednalo sa o Samsung-X480. Dnes má už 6 rokov, ale vyzerá celkom pekne, a navyše stále funguje (aj so SIM kartou).
Mobil, ktorý vlastním (bohužiaľ) v súčasnosti je Nokia 3220. Je to nič moc, ani infra, ani bluetooth, ani to nepodporuje externú pamäť, a kvalita fotky je kockovaná. Aj interná pamäť v mobile, je okolo 2,5 MB. A to je žalostné.  
Je to síce len pár mesiacov, čo Nokiu mám, ale čoskoro dostanem od brata (nie toho, ktorý mi dal Siemens a Samsung) prvý "dotykáč". Neviem konkrétny model, ale je to LG. Má to bluetooth, podporu externej pamäti a bla bla bla... Aspoň, že viem, že ten mobil bude za niečo stáť.

benko
0
0

23.10.2011 18:58:47 Moblní historie

Já bych svoji mobilní historii už dohromady nedal. Sice bych neřekl, že jsem za život prostřídal více mobilů než-li ty, ale prostě si je už nepamatuji.
Můj první mobil jsem dostal někde v osmi letech. Táta mi ho zakazoval kamkoliv s sebou brát, abych jej nerozbil, a z domu jsem nikomu nevolal ani nepsal, takže si už ani nepamatuji telefonní číslo. Mobil pak myslím šel poštou k babičce na Moravu, aby se měla k nám na sever Čech jak dovolat. Pak jsem byl chvíli bez mobilu až jsem dostal tušímže nějaký Alcatel - to už jsem myslím měl to číslo, které mám dodnes. Pak už jsem měl myslímže Nokii 3210; to bylo nějak v době, kdy měli všichni Nokii 3310 :). Dostala mě nádherná zakrývací klávesnice a tento mobil jsem opravdu hojně používal (nebylo pro mě problém propsat za měsíc přes 1000 korun (teletext chat, mno [evil]). Konec tohoto mobilu mi je dnes vskutku nejasný, už si jej totiž vůbec nepamatuji .Pak jsem měl po mamce chvíli Siemens A35 - ale opravdu jenom chvíli, neboť mi dvouřádkový displej silně nevyhovoval - i když pravda, byl to tehdá jeden z nejmenších a nejlehčích mobilů. Perlička - baterie tohoto mobilu se skládala z takových těch klasických menších baterek. Ten mobil jsem ještě pak párkrát používal - vždycky, když se mi rozbil můj aktuální. Následovala Nokia 3310, pak jsem měl chvíli nějaký barevný Siemens z bazaru, pak nějakou další Nokii - to byl pak asi první mobil, který jsem neměl z druhé ruky. A už si opravdu vzpomínám jenom matně, pak jsem už asi měl LG KE 500. U tohohle mobilu mě rozhodně dostal kvalitní foťák a hlavně blesk, který se dal používat namísto baterky. Jenže tenkrát jsem ještě Geocaching nehrál, takže jsem ten mobil ani nijak moc nevyužíval. U LGčka se mi však po nějaké době z ničeho nic rozbil displej (přestala fungovat jeho spodní polovina) a já si (poprvé za své peníze) koupil Nokii 2690. Rozhodující faktory pro mě byly takové, aby ten mobil:
- byl barevný
- s foťákem
- měl Bluetooth
- byl Nokia (poněvadž se mi osvědčila coby nejlepší značka)
- uměl se připojit k internetu
- a závěrem konečně co nejnižší cena.
Nokia 2690 tohle všechno splňovala, takže jsem si ji pořídil. To bylo myslím že v červenci 2010 a tento mobil mám dodnes. Nechci jej měnit, dokud se nerozbije. Už jsem sice měl možnost testnout jeden dotykáč, ale test dopadl naprosto katastrofálně - pro mě jedině standartní mobil.
Zadní kryt mi na Nokii v současnosti drží jen dobrým slovem, mobil je úplně ze všech stran odřený a fotky jsou vysoce nekvalitní. Však už toho ten mobil se mnou zažil - hned v září jsem s ním začal hrát Geocaching (žádná GPS v mobilu ani přídavná přes BT - prostě jsem si nascreenoval satelitní mapu kešky, uložil screen do mobilu a vyrazil do lesa na svoji první kešku - měl jsem ji do dvou minut. A lidi s GPSkou tam mívají problémy :D), cestou na jedno FTF ( http://tiskar94.oznamuje.cz/clanek/ftf-v-osecne-5134/ ) se mnou zase totálně promoknul a následující dva dny nechtěl vůbec fungovat.
Máš dobrý, že nějakou tradiční kešku ve svým okolí máš. Co jsem koukal na Víčka, ten má ve svým okolí akorát jenom jednu mrtě těžkou mysterku :D.
PS: Jak jsi na gc.com? Nějaký SuperMartas tam je, ale naposled tam byl v roce 2009 a nic nenašel :D

drvaca
0
0
© 2011 - 2024 SuperMartas a Tomáš Hypeš